Björkegrens har en lång historia
Nedan kan du läsa lite om vår verksamhet och dess utveckling genom åren
1907

1907 föddes Egon Björkegren i Forshaga i Värmland. Han var den yngste sonen till Jacob Björkegren som var urmakare i byn. Efter gesällstudier hos sin far och andra mästare i landet beslöt Egon som 26-åring att pröva sina vingar som urmakare och egenföretagare i Kalmar.

1933

1933 såg butiken dagsljus första gången och den låg till en början i höjd med Strömgatan/Fiskaregatan. 10 år senare flyttades butiken till nuvarande affärsläge, Kaggensgatan 17, dock i en annan fastighet.

1974

Denna byggnad revs 1974 och ersattes med nuvarande. Egon och hans fru Elsa drev butiken fram till mitten av 1970-talet. Deras yngsta son Lars-Bertil och hans fru Pia tog över verksamheten och drev den liten bit in på 2000-talet.

2001

Efter avslutat urmakarskola 2001 tog jag tillsammans med min fru Karoline över. Vi har de senaste åren investerat mycket både i butiken och i vår verkstad, dels för vår egen skull, men framför allt för Din skull. Det är numera lite skarpare, lite snyggare och lite lyxigare… med en personlig atmosfär!

Varmt välkommen in!
Anders Björkegren
Urmakare i fjärde generation